Mityba prieš treniruotę – rinkis sudėtinius angliavandenius

Tinkama mityba prieš treniruotę yra itin svarbus faktorius, lemiantis jūsų energijos lygį fizinio krūvio metu. Tiesa, valgyti prieš treniruotę reikia bent 1-1.5val ir nedidelę porciją, kad maistas greitai ir lengvai susivirškintų ir neapsukintų jūsų sporto kokybės. Maždaug 70% valgio prieš treniruotę turėtų sudaryti sudėtiniai angliavandeniai, tokie kaip pavyzdžiui: grikiai, avižos, daržovės, pilno grūdo makaronai, kiti grūdų produktai

Mokslininkai tyrimais nustatė, jog sudėtinių angliavandenių vartojimas prieš treniruotę atitolina nuovargį ir padidina ištvermę bei raumenų galimybę pasisavinti gliukozę.

Tuo tarpu paprastieji angliavandeniai, kurie randami vaisiuose, piene, meduje, cukruje virškinimo metu skaidomi gliukozę ir saugomi kaip glikogenas raumenyse. Vėliau glikogenas paverčiamas į gliukozę ir yra naudojamas kaip energijos šaltinis. Visgi, paprastųjų angliavandenių vartojimas prieš treniruotę neteikia naudos ir papildomos energijos visos treniruotės metu (pvz kuri trunka 90 minučių). Energijos antplūdis užtrunka tik apie 30 minučių, kol cukrus patenka į kraują.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *