Gyvenimo kokybė gerėja kasdieninę rutiną paįvairinus fiziniu aktyvumu

Fizinis aktyvumas padeda išlikti sveikiems ir laimingiems! Jūs galite mėgautis sveika gyvensena pagal jūsų poreikius, atsižvelgiant į jūsų gyvenimo būdą. Yra daug įvairių būdų užsiimti fizine veikla. Pirmas ir svarbiausias žingsnis yra rasti jums tinkamiausią veiklą. Tai gali būti vaikščiojimas, bėgimas, šokiai, plaukimas, joga, lankymasis sporto salėse, komandiniai žaidimai ar daug kitų įvairių veiklų.

Yra daug ir gerų mokslinių įrodymų, jog nepriklausomai nuo mūsų amžiaus, fizinis aktyvumas gali padaryti gyvenimą sveikesniu. Reguliarus fizinis aktyvumas gali sumažinti daugelį lėtinių ligų, įskaitant širdies vainikinių kraujagyslių ligą, insultą, antrojo tipo diabetą, vėžį, nutukimą, psichinės sveikatos problemą, kaulų ir raumenų sistemos sutrikimų riziką.

Sportuodami jūs:
• Pagerinsite savo fizinę jėgą, kūno linijas, pasitikėjimą savimi, kas padės jums siekti savo gyvenimo tikslų;
• Įsitrauksite į naują (įdomią) veiklą;
• Padidinsite savo energiją, lankstumą, mobilumą;
• Lengviau suvaldysite stresą ar pyktį;
• Padidinsite savivertę;
• Geriau miegosite naktimis;
• Pagerinsite medžiagų apykaitą, kuri neleidžia augti svoriui ir leis jums lengviau reguliuoti savo kūno svorį;
• Sportas – geras būdas „išvalyti“ savo protą, jei yra susikaupusių daug minčių;
• Užsiimant komandine sporto šaka ne tik mankštinsitės, bet ir atrasite bendraminčių bei naujas pažintis.

How-You-Can-Become-Healthy

Patarimai prieš pradedant fizinę veiklą

Kiekvienas turime skirtingą fizinį pasiruošimą, todėl svarbu atrasti sau tinkamą programą. Pratimai neturėtų kelti diskomforto, jie gali būti įvairūs ir reikalauti minimalių išlaidų. Jei jūs turite sveikatos problemų ar jaučiate skausmą sporto metu, geriausia būtų pasitarti su savo gydytoju.

Štai keletas patarimų, kuriais galite naudotis prieš pradėdami fizinę veiklą:

Pradėkite viską daryti palaipsniui! Svarbiausia nepulti visko daryti daug ir greitai! Paprastai sportuojant jūs turite sugebėti kalbėtis, bet dainuoti – deja ne. Atminkite – bet koks fizinio aktyvumo laikas yra naudingas. Galite pradėti nuo paprasčiausio ėjimo 5-10 min., jei jaučiate, jog tai jums per lengva galite padidinti laiką ir intensyvumą.

Sportas – nuobodu? Sportuokite ne vieni. Sportas drauge gali būti ne tik labiau įkvepiantis, bet ir linksmesnis. Sportuojant drauge jūs galite šiek tiek konkuruoti, taip įgaudami motyvacijos. Jūs galite vaikščioti, bėgioti ar tiesiog paplaukioti kartu.

Įtraukite tai į savo dienotvarkę

Dažnai yra sunku įtraukti fizinę veiklą į savo dienotvarkę. Tačiau maži jūsų kasdienio gyvenimo įpročio pokyčiai gali „atrasti” laiko: gulėjimą lovoje po vakarienės iškeisti į pasivaikščiojimą lauke, prieš mokyklą ar darbą pasivaikščioti ar pabėgioti ir vietoj to, kad lauktumėte autobuso ar troleibuso kelias stoteles nueiti pėsčiomis.

Kur eiti norint užsiimti fizine veikla?

Kiekvienas miestas ar miestelis gali jums pasiūlyti apsilankyti baseinuose, sporto ir sveikatingumo klubuose. Taip pat yra ir kitų sportui tinkamų vietų, kuriuose nereikės išleisti nė vieno lito. Miesto parke yra gera galimybė surengti komandinių sporto šakų žaidimą. Galima išeiti pasivaikščioti, pabėgioti ar pasivažinėti dviračiu į parką ar mišką. Taip pat galite užsiimti fizine veikla miesto parkuose pastatytais treniruokliais.
Atminkite tai, jog bet kokia fizinė veikla naudinga.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *