Gabrielė Martirosianaitė ruošiasi bėgimo renginiui „We own the night“

Gabrielė Martirosianaitė

Modelis bei sporto žurnalistė Gabrielė Martirosianaitė įtemptai ruošiasi rugpjūčio 24 dieną Vilniaus centre vyksiančiam naktiniam moterų bėgimo renginiui „We own the night“. Ji ketina įveikti 5 km distanciją, todėl šiuo metu turimą laisvą laiką išnaudoja treniruotėms.

„Bėgiojimu pradėjau domėtis visai neseniai – tam mane paskatino artimi žmonės“, – pasakojo G. Martirosianaitė. Mergina džiaugėsi, kad pavyko „prisijaukinti“ bėgimą, kuris išlaisvina žmogų, leidžia jam atsiriboti nuo slogių minčių ar problemų. „Galiu ne tik skirti laiko sau, pamedituoti, bet ir sutelkti dėmesį į aplinką, gerą muziką“, – priduria G.Martirosianaitė, jau nebegalinti įsivaizduoti visavertės darbo dienos be kelių įveiktų kilometrų.

Gabrielė Martirosianaitė bėgimo šventėse dalyvauja jau ne pirmą kartą ir visada palaiko tokias iniciatyvas: „Manau, jog bėgimo renginiai ir jose dalyvaujančios moterys įkvepia visas dailiosios lyties atstoves pakilti nuo sofų ir pradėti rūpintis savo išvaizda, fizine forma, sveikata bei gera nuotaika“.

„Gabrielė rodo puikų pavyzdį, – sako bėgimo renginio iniciatorės – sporto prekių gamintojos „Nike” – prekės ženklo atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė, – Mūsų pagrindinis tikslas ir yra „užkrėsti“ moteris bėgimo virusu, parodyti, kad sportas gali būti ne tik alinantis darbas, bet ir smagus užsiėmimas“. M. Monstavičiūtė džiaugiasi, jog kasdien sulaukiama vis daugiau norinčių dalyvauti renginyje ir primena visoms, norinčioms apsilankyti nemokamose treniruotėse Vingio parke, kad jos yra laukiamos rugpjūčio 14 d. bei 21 d. 19.00 val. O pati bėgimo šventė vyks rugpjūčio 24 d. 21.00 val., Vilniaus centre, V.Kudirkos aikštėje.

Naktiniai moterų bėgimo renginiai „We own the night“, organizuojami tarptautinio prekės ženklo „Nike“, vyksta daugelyje pasaulio miestų – Londone, Paryžiuje, Amsterdame, Berlyne, Milane ir kt., sutraukdami tūkstančius moterų. Renginio Vilniuje organizatoriai tikisi, kad Lietuvos moterys solidarizuosis su kitų šalių moterimis ir gausiai susirinks bėgti. Juo labiau, kad Lietuvoje bėgimo entuziastų netrūksta – jau antrus metus vykstančiame kitame „Nike“ organizuojamame renginyje „Nike | Aš bėgu. Vilnius“ šiais metais dalyvavo daugiau nei 5 tūkst. bėgikų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *