Ignas Staškevičius: Kalorijų neskaičiuoju

Ignas StaškevičiusŽinomas Lietuvos verslininkas Ignas Staškevičius garsėja ir kaip ilgų distancijų bėgikas. Be aktyvaus sporto nebeįsivaizduojantis savo gyvenimo vyras pripažįsta, jog bėgimas formuoja įvairiapusę asmenybę – ne tik ugdo fizinę ištvermę, bet ir priverčia galvoti, kokį maistą rinktis. Aktyviai sportuojantis verslininkas valgo kuo įvairesnį maistą ir būtinai – vaisius bei daržoves. Atradimu jis vadina riešutų-džiovintų vaisių mišinį, kuriuo užkanda tarp valgymų.

„Mityba man nėra lemiama geros savijautos prielaida, nes tik kartu su kasdienėmis bėgimo treniruotėmis sudaro visumą. Ir nors kalorijų specialiai neskaičiuoju, stengiuosi valgyti tai, kas pernelyg neapkrauna skrandžio, bet tuo pat metu suteikia sotumo jausmą. Pastaruoju metu dažnai, kaip užkandį, renkuosi riešutų ir džiovintų vaisių mišinį, liaudyje vadinamą tiesiog „Studentų maistu“ – pakanka nedidelės saujelės, kad būtum sotus ir iki kito
valgymo nevarstytum šaldytuvo“, – sako I. Staškevičius.

Verslininkas per savaitę bėgioja bent 3 – 4 kartus ir nubėga bent 50 km. I.Staškevičiaus teigimu, jau 12 metų bėgimas jam ne tik padeda palaikyti fizinę kūno formą, bet ir normalų svorį, valgant 3 kartus per dieną ir užkandant tarp tradicinių valgymų. Pasak jo, jei žmogus nori gerai jaustis, turi skirti daugiau dėmesio mitybos ir fizinio aktyvumo balansui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *