Vlada Musvydaitė-Baranauskienė: nemokamomis treniruotėmis tikiuosi įskiepyti meilę bėgimui

Vilniaus Vingio parke prasideda tarptautinio bėgimo renginio „Nike | Aš bėgu“, vyksiančio gegužės 26 d., nemokamos treniruotės, skirtos norintiems dalyvauti renginyje ir tinkamai jam pasiruošti. Iki renginio, kiekvieną sekmadienį, treniruotes ves profesionalūs treneriai: Palmira Žukienė ir jos auklėtiniai, Lietuvos rekordininkas Vitalijus Kozlovas ir Lietuvos čempionė Vlada Musvydaitė–Baranauskienė. Pirmoji bėgimo treniruotė prasidės balandžio 15 d. 11 val., priešais Vingio parko estradą.

„Prieš pradedant bėgioti rekomenduoju pasitarti su treneriu, kuris parodys, kaip teisingai kvėpuoti bėgant, patars, kokią bėgimo distanciją ir greitį rinktis“, – sako televizijos sporto laidų vedėja, trenerė, bėgikė V. Musvydaitė-Baranauskienė. Moteris bėgioja jau nuo vaikystės ir gali džiaugtis Lietuvos lengvosios atletikos 400 m barjerinio bėgimo čempionės bei Studentų SELL (Suomija, Estija, Latvija, Lietuva) žaidynių nugalėtojos vardais.

Pasak V. Musvydaitės-Baranauskienės, svarbiausias jos gyvenimo laimėjimas – du vaikai, kuriuos pagimdžius reikėjo daug motyvacijos atgauti buvusią fizinę formą ir pasiruošti bėgti. Būtent todėl nemokamose treniruotėse V. Musvydaitė-Baranauskienė didelį dėmesį skirs būsimų bėgikų motyvacijai, taip pat mokys, kaip moterims suliekninti šlaunis ir taliją, o vyrams – atsikratyti vadinamo „alaus“ pilvo.

Trenerė pastebi, kad šiuo metu žmonės ir Lietuvoje, ir visame pasaulyje meta iššūkį nejudriam gyvenimo būdui ir pradeda sportuoti, o pigiausias sportas – bėgimas. „Tai yra geriausias būdas stiprinti charakterį, mažinti patiriamą stresą bei pabūti su savo mintimis. Be to, bėgimas ugdo valią, o tai moko siekti tikslų ne tik sporte, bet ir kitose gyvenimo srityse“, – teigia V. Musvydaitė-Baranauskienė.

Kartu su V. Musvydaite-Baranauskiene treniruotes ves viena geriausių Lietuvos bėgimo trenerių P. Žukienė, mokysianti pasiruošti 5-10 km bėgimui. Trenerė taip pat patars, kaip pasirinkti tinkamą bėgimo aprangą bei avalynę. „Avint netinkamus sportinius batelius galima labai greitai traumuoti pėdą ar sąnarius“, – pastebi P. Žukienė. 800 m bėgimo Lietuvos rekordininkas V. Kozlovas treniruočių metu mokys taisyklingai bėgti ir kvėpuoti. Daugiau apie treniruotes galima sužinoti http://nikeasbegu.lt/pasiruosk-begimui

Kasmetiniai „Nike“ bėgimo renginiai „Aš bėgu“ (I Run) vyksta įvairiose pasaulio šalyse: JAV, Jungtinėje Karalystėje, Argentinoje, Brazilijoje, Libane, JAE, Estijoje, Latvijoje, Pietų Afrikos Respublikoje, Ispanijoje, Prancūzijoje ir kt. 5 km ir 10 km distancijose gali dalyvauti vyresni nei 16 m. amžiaus žmonės, jaunesniems skirta trumpesnė – kelių šimtų metrų – trasa. Kasmet bėgimo renginiai kiekvienoje šalyje sutraukia po kelis ar keliolika tūkstančių entuziastų: praėjusiais metais Estijoje dalyvavo 18 tūkst., Latvijoje – 4 tūkst. bėgikų. Šiais metais „Nike | Aš bėgu“ dalyvius Vilniuje palaiko bankas DNB ir mineralinis vanduo „Neptūnas“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *