Ruošiamės dviračių sezonui: patarimai pradedantiesiems

Šylantys orai primena ir apie artėjantį dviračių sezoną – šiuo sportu susižavi ir tie, kurie ieško naudos sveikatai, ir tie, kuriems norisi kuo greičiau atsikratyti per žiemą priaugtų kilogramų. Visgi, prieš išsiruošdami į tolimesnį žygį, o galbūt pirmą kartą nusprendę įsitikinti dviračių sporto privalumais, turėtumėte atidžiai susipažinti su šiais patarimais – tik tuomet išvengsite galimų nesklandumų ir galėsite visapusiškai mėgautis kelione.

Atnaujinkite savo dviratį

Jūsų dviratis visą žiemą, o galbūt net ir visą praėjusį sezoną stovėjo garaže? Tuomet turite įsitikinti, ar jis vis dar pasiruošęs tolimoms išvykoms. Patikrinkite jo ratus, pedalus, stabdžių sistemą, vairą ir atlikite trumpą bandomąjį važiavimą – jei viskas veikia be priekaištų, beliks dviratį švariai nuplauti ir planuoti pirmąjį rimtesnį maršrutą.

dviratis

Ieškantiems naujos transporto priemonės

Nusprendusiems šį sezoną pradėti nauju pirkiniu, laukia nelengva užduotis, kadangi šiuolaikiniai dviračiai gali būti įvairiausių tipų. Turėtumėte žinoti, kokiais keliais dažniausiai teks važinėti – gyvenantiems miesto ritmu ir dažniausiai važinėjantiems lygiais keliais, geriausiai tiks miesto dviračiai, tačiau jei dažniau pasirenkate sudėtingesnį kelią, įveikti statų kalną ar vingiuotą miško keliuką padės kalnų dviratis. Beje, dabar prekyboje galima rasti ir hibridinių bei tam tikroms sporto šakoms pritaikytų transporto priemonių – skirtingų tipų dviračiai ir jų priedai gera kaina parduodami Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje.

Taip pat svarbu, kas juo važinėsis. Dviračiai gali būti skirti vyrams, moterims ar vaikams, o taip pat skiriasi ir rekomenduojamas ūgis, tad į šiuos parametrus nereikėtų numoti ranka, kadangi nuo jų priklausys Jūsų kelionės komfortas. Skirkite šiek tiek dėmesio ir jo dizainui – juk kuriam laikui dviratis taps Jūsų įvaizdžio dalimi.

Būtiniausi dviračių priedai

Įsigijus ar atnaujinus dviratį, laukia dar viena užduotis – dviračių priedai ir aksesuarai. Rekomenduojama į ilgesnę kelionę nesileisti be šių atributų:

Spyna dviračiui. Ji padės išvengti nemalonių situacijų ir leis visuomet atrasti dviratį ten, kur jį palikote.

Priekiniai ir galiniai žibintai. Jei šių detalių nėra ant Jūsų dviračio, būtinai turėtumėte pasirūpinti pakankamai ryškiu apšvietimu, padėsiančiu matyti kelią net ir visiškai neapšviestose vietovėse.

Pompa, atsarginės dalys ir kiti įrankiai. Atsarga gėdos tikrai nepadarys, tad pagal galimybes su savimi vertėtų pasiimti kaip įmanoma daugiau dviračio atributų.

Šalmas. Dėvėdami jį, išvengsite rimtesnių traumų, tad net neverta diskutuoti dėl šio aksesuaro svarbos.

Kiti naudingi aksesuarai

Norintiems dar daugiau komforto kelionės metu, vertėtų pasirūpinti ir šiais atributais:

Speciali apranga. Dviratininkams skirti šortai ir kitos aprangos detalės leidžia kvėpuoti Jūsų kūnui, tad galima išvengti nemalonaus prakaitavimo.

Dviračio kompiuteris. Šis aksesuaras patiks tiems, kurie nori išsamiai sekti savo kelionės eigą – važiavimo greitį, numintą atstumą, sudegintas kalorijas ir kitas svarbias smulkmenas.

Gertuvės ar telefono laikikliai. Šie dviračio priedai suteiks Jūsų kelionei dar daugiau komforto – jų kaina itin nedidelė, tad tikrai galite įsigyti ne vieną tokį atributą.

Tuomet, kai pasirūpinsite kokybišku dviračiu ir visais svarbiausiais jo priedais, galėsite drąsiai teigti, kad esate visiškai pasiruošęs naujam kelionių sezonui. Beliks tik surasti draugų kompaniją, suplanuoti pirmąjį maršrutą ir leistis į pavasariu dvelkiančius nuotykius!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *