Irklenčių sportas populiarėja ir Lietuvoje

IrklentėsLietuvoje irklenčių sportas dar pakankamai didelė naujiena, tačiau entuziastų daugėja su kiekviena diena. Irklenčių sporto pradininkai Lietuvoje – „Sup-board” klubas. Jame darbuojasi pakankamai kūrybingi žmonės, kurie apart įprastinio irklavimo ant irklentės siūlo išbandyti ir jogą ar plaukimą kartu su savo šunimi.

Anot irklenčių klubo „Sup board“ įkūrėjo Justo Pipiro šis sportas lietuviams nėra toks naujas, kaip galėtų atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Baltų tautos nuo senų laikų irstėsi luotais, tad galime pajuokauti, jog grįžtame prie senokai užmiršto keliavimo vandeniu būdo.

Plaukimas irklente yra viena paprasčiausių sporto šakų. Jai nereikia jokios specialios aprangos, plaukti galima tiek ežere, tiek jūroje. Irklentė yra stabili, todėl didelio pasirengimo startuoti tikrai nereikia. Irklenčių sporto pradininkas Lietuvoje Ignas Kazlauskas teigia, jog šis sportas naudingas sveikatai, nes plaukiant irklente dirba visas kūnas, giluminiai raumenys. Taip pat kadangi yra susikoncentruojama į plaukimą, tad tuo metu sėkmingi ilsisi ir mūsų smegenys nuo kasdieninių rūpesčių ir stresų. Žinant, koks yra šiuolaikinės civilizacijos tempas, tai irklenčių sportas puikiai padeda nuo viso to atsipalaiduoti.

irklenciu-sportas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *