Bėgikų tinklaraščiai

Skatinkime sportuotiPristatome šešis bėgikų tinklaraščius, kurie ne tik motyvuos, bet ir suteiks reikalingų žinių bei neabejotinai pakels nuotaiką:

1. Maratono laukas | maratonolaukas.blogspot.com. Šio tinklaraščio autorius – žinomas verslininkas, bėgikas ir kelių knygų autorius Ignas Staškevičius. Čia jis dalijasi savo mintimis apie bėgimą ir gyvenimą, varžybų patirtimi ir pokalbiais su kitais bėgimo entuziastais.

2. Saldi druska | saldidruska.wordpress.com. Tai patyrusio Lietuvos bėgiko Dainiaus pastebėjimai apie bėgimą kaip gyvenimo būdą. Šalia rimtų temų ir patarimų galima rasti ir tokių dalykų, kaip labiausiai bėgikus motyvuojantys plakatai, 50 priežasčių įveikti maratoną ar linksmą bėgikų suskirstymą – galėsite nusistatyti, jūs rembo, asas ar koks kitas tipas.

3. D2G2 | d2g2.wordpress.com. Dar vieno garsaus šalies bėgiko – ultramaratonininko Gedimino Griniaus dienoraštis, kuriame jis pasakoja apie dalyvavimą varžybose, kurių distancijų ilgis neretai siekia ir triženklį skaičių. Jeigu ruošiatės šiemet mesti sau iššūkį ir įveikti ilgą distanciją, šis tinklaraštis kaip tik jums. Apie herakliškos ištvermės žygius G. Grinius rašo anglų kalba.

4. Science of Running | www.scienceofrunning.com. Tinklaraštis „Moksliškoji bėgimo pusė“ puikiai tiks tiems, kurie visur ieško svarių, mokslu paremtų argumentų. Jį rašantis amerikiečių treneris Steve Magness dalijasi įvairiausiais patarimais bėgikams – nuo to, kaip palaikyti reikiamą greitį, kada daryti pauzes, kokius atstumus bėgti geriausia iki to, kokias kojines pasirinkti. Ir viskas čia pagrįsta tyrimais bei statistine analize.

5. DC Rainmaker | www.dcrainmaker.com. Tiek šiuolaikinį kasdienį gyvenimą, tiek bėgimą sunku įsivaizduoti be išmaniųjų technologijų – telefono su specialia programėle, matuojančia nubėgtos distancijos atstumą, greitį, sudegintas kalorijas ir pan. arba tas pačias funkcijas turinčius specialius laikrodžius, apyrankes ir kt. Amerikiečių triatlonininko Ray Maker rašomas tinklaraštis – tai vieta, kur galima rasti naujausių, bėgikams praverčiančių, sportinių prietaisų apžvalgas, rekomendacijas. Norintiems įsigyti kokį prietaisą, pirmiausia patariama užsukti čia.

6. Runblogger | runblogger.com. Daugelis bėgikų patvirtins mintį, kad bėgime svarbiausia bateliai. Jei internete ieškosite atsiliepimų apie išsirinktą bėgimo batelių modelį, tikėtina, kad būsite nukreipti būtent į šį tinklapį. Jame daugybė apžvalgų ir straipsnių, kaip išsirinkti tinkamiausius batelius.

Paskaitinėjus šiuos tinklaraščius, pasikausčius motyvacija ir žiniomis belieka tik bėgti. Puiki galimybė tai padaryti – sudalyvauti ketvirtadieniais 19 val. bei sekmadieniais 11 val. Vingio parke vykstančiose pasiruošimo didžiausiam pavasario bėgimui „DNB | NIKE We Run Vilnius“ treniruotėse ir jau gegužės 24 d. kartu su tūkstančiais žmonių stoti prie starto linijos.

Šis tarptautinis renginys Lietuvoje organizuojamas jau 4-tą kartą. Bėgikai jėgas galės išbandyti trijose distancijose: 21,098, 10 ir 5 km, o mažųjų bėgikų lauks specialus „DNB šeimos bėgimas“. Šiais metais numatomas fiksuotas dalyvių skaičius – pasiekus 9 tūkst. ribą, registracija bus stabdoma. Visi užsiregistravę dovanų gaus specialius „Nike“ marškinėlius, o finiše visų lauks atminimo medaliai.

Comments

  1. labai naudingi tinklaraščiai, dar galėtų būti daugiau info apie mitybą, papildus ir atsipalaidavimo būdus, tiek raumenų skausmo, tiek moralinio

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *