Skatinkime sportuoti

Remiantis apklausų duomenimis, Lietuvoje sportuoja tik 27 procentų gyventojų. Nors visi ir žino, jog sportas, aktyvi fizinė veikla pozityviai veikia mūsų savijautą, sveikatą, tačiau kaip matome iš pateiktos statistikos tik kiek daugiau nei ketvirtadaliui gyventojų rūpi jų pačių sveikata.

„Sportas-Sveikata” šią frazę girdime nuo pat ankstyvos vaikystės, tačiau laikui bėgant, regis, didžiajai daliai Lietuvos gyventojų tai ir lieka tiesiog populiaria fraze, o ne laisvo laiko praleidimo forma.

Nuolatinis fizinis aktyvumas žmogui, kaip ir kiekvienam kitam gyvam organizmui yra būtinas. Dažnas šiuolaikinis žmogus suvartoja kur kas daugiau maisto negu jam reikia, o nesant pakankamai fizinei veiklai daugėja nutukusių žmonių. Nutukimas kaip žinia sąlygoja ir eilę įvairių negalavimų bei ligų (pvz cukrinis diabetas, širdies ir kraujagyslių ligos ir tt) .
Informacijos, kaip taisyklingai sportuoti, kur sportuoti, kokią sporto šaką, rūšį, pobūdį pasirinkti, internete (ir šiame puslapyje) yra išties pakankamai, telieka tiesiog neatidėlioti ir pradėti sportuoti.

„Sportas-Sveikata.LT” projektu siekiame dar kartą atkreipti visuomenės dėmesį į sporto naudą sveikatai.

Kviečiame visus prisidėti prie šio projekto sklaidos, viešinimo ir pasidalinti šio projekto iniciatyvomis su savo draugais ir pažįstamais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *