Šokėja Sandra Saikauskaitė: lietuviai sportuoja tik rudenį ir pavasarį

Iš televizijos projektų žiūrovams jau pažįstama energingoji šokėja Sandra Saikauskaitė teigia, kad lietuviams būdingas sezoninis noras sportuoti ir atrodyti gerai: tiek pavasario, tiek rudens pradžioje norintieji gyventi aktyviai nesutelpa sporto salėse, tačiau tai tetrunka porą mėnesių. S.Saikauskaitė, kuriai šokiai bei sportas yra tapę ne tik pomėgiu, bet ir pragyvenimo šaltiniu, meilę aktyviam gyvenimo būdui skatins naujos „Sportland“ parduotuvės prekybos centre „Akropolis“ atidarymo metu – čia ji pristatys specialią programą.

„Nors turiu pastebėti, kad lietuviai dažnai yra užsispyrimo ir valios stokojanti tauta – ką pradeda, to dažniausiai nebaigia, – tačiau džiaugiuosi, kad vis daugiau aplink mane esančių žmonių pradeda aktyviau sportuoti, – sako S.Saikauskaitė. – Aš pati vedu ne tik šokių, bet ir sveikatingumo užsiėmimus, tad ateinančius žmones visados stengiuosi įtikinti, kad sportas turi tapti gyvenimo būdu – tik tada jis duos norimų rezultatų. Juk nebūtina pertempti kūno – užtenka ir kelių treniruočių per savaitę tam, kad jaustumėtės žvaliau.“ Šokėja pažymi, kad labai žavisi garbaus amžiaus moterimis, kurioms sportas yra tapęs gyvenimo būdu, tad jos gali pasigirti liekna, sportiška figūra bei sveiku kūnu.

Pati S.Saikauskaitė teigia šokius bei aktyvų gyvenimo būdą atradusi su tėvų pagalba: „Įtariu, kad tėvai, pamatę, kokia nenuorama augu, nutarė nukreipti energijos perteklių teisinga linkme. Ir nors mano gimtuosiuose Druskininkuose nebuvo didelio šokių mokyklų pasirinkimo, tačiau aš iš karto papuoliau į geras rankas.“ Šiandien šokėja vadovaujasi posakiu „Sveikame kūne – sveika siela“, tad ne tik šoka bei sportuoja, bet ir sąmoningai renkasi dviratį vietoj automobilio, puoselėja savo kūną.

Šokėjos teigimu, sportuojantys žmonės yra optimistiškesni, daugiau šypsosi, tad ir laisvalaikio aprangą dažniausiai renkasi spalvingą, pakeliančią nuotaiką. „Aš pati mėgstu įvairias spalvas, tad prie juodos aprangos lentynos parduotuvėje mane retai galima pamatyti. Laisvalaikiu labai mėgstu nešioti patogius, judesių nevaržančius drabužius, sportinę avalynę, renkuosi natūralius audinius, – teigia S.Saikauskaitė. – Visiems lietuviams rekomenduoju būti mažiau konservatyviems laisvalaikio aprangos klausimu: nebijoti sluoksniuoti drabužių, rinktis ryškesnes spalvas ir nustoti manyti, kad drabužiai būna arba vien stilingi, arba vien patogūs – juk viską galima suderinti.“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *