Noriu pradėti sportuoti

Skirtingais metu laikais panelės ir moterys nori pagražinti linijas, kad viliotų vaikinų žvilgsnius vos atšilus orams, o vaikinai bando kaip galima daugiau „užsipumpuot“, kad padarytų įspūdį panelėms ar moterims. Jei trumpiau, dauguma mąsto kaip čia pasitobulinti, kad nebūtų gėda pliaže atėjus vasarai ir ypač jei ji bus karšta ir trauks kūnus dažniau prie vandens negu prie televizoriaus. Arba kaip tiesiog palaikyti gera savijauta ir raumenyno tonusą. Taigi, kai kurie tai daro kiekvieną pavasarį, kai kurie pastoviai, o kai kurie nori pradėti, bet nežino nuo ko pradėti. Taip taip, kalbam apie sportą, sportą sporto ir sveikatingumo klube. Kurie sportuoja žino kaip ir kas yra, bet yra tokių kurie nežino kaip ten klubuose viskas vyksta, kaip pradėti ir panašiai. Gerbiami, esami ar busimi naujokai, skaitom ką reikia daryti.

• Tvirtai nusprendžiate, kad norite sportuoti ir užtenka sėdėti vien prie televizoriaus ar kompiuterio. Laikas pasirūpinti ne tik savo smegenų ląstelių džiovinimų žiūrint TV ir klausyti kaip Lietuvoje blogai, bet ir savo KŪNU. Juk visi jau girdėjome „Sveikame kūne – sveika siela“.
• Susirandame internete (na tam truputi dar teks prie kampo prisėsti) sporto ir sveikatingumo klubą.
• Pasiimam draugą, draugę ar kaimyną arba visus kartų ir įsidėja aprangą einate į klubą (kurį klubą, Jus jau susiradot internete arba iš pažįstamųjų išgirdot).
Taigi, pradžią mes padarėme, šaunu! Kas mūsų laukia klube. Mums atėjus, esam pasitinkami trenerio, žavios panelės žvilgsnio ar žavaus vaikino, kam ko reikia. Kaip bebūtų vis tiek teks susidurti su treneriu, nes jis ten yra pagrindinė figūra. Užsiregistruojame, persirengiame ir mes jau pasirengia pradėti. Ateiname prie trenerio, jis užduoda keletą klausymų apie Jūsų sveikatą (asmeninių dalykų neklaus ), kad galėtų Jums parinkti tinkamą treniruočių programą. Ir dabar jau pradedate kelionę kūno tobulinimo ar sveikatos gerinimo link. Sveikinu! Sunkiausią žingsnį Jūs jau įveikėte.

TRENIRUOČIŲ PROGRAMĄ NAUJOKAMS

Jei sportuoti į sporto klubą atėjote pirmą kartą arba po labai ilgos pertraukos tai gausite pradedančiųjų sportininkų treniruočių programą, jei turite rimtesnių sveikatos problemų tai gausite specializuotą. Ji yra skirta mėnesiui laiko, kiekvienai raumenų grupei po vieną pratimą. Per mėnesį palaipsniui jūsų kūnas pripras prie krūvio, raumenukai įgaus šiokį tokį tonusą, pastebėsite, kad atlikti kasdienius darbus bus lengviau, keisis laikysena, gerės nuotaika, jausite didesnį pasitikėjimą savimi net jei jo jums ir taip netruko. Žodžiu ši programa kaip įžanga, bet ta įžanga labai svarbi ir reikalinga, tai JŪSŲ pamatai tolimesniems rezultatams. Juk namo be pamato nepastatysite, tiesa? Taip ir čia. Todėl dėl savo gerovės pasistenkite viską atlikti sąžiningai. Nesvarbu kur jus sportuosite, bet tą darysite ne man, ne kitam treneriui, ne kaimynui ar močiutei, ta nauda yra Jums. Todėl negalvokite kai treneris dažnai taiso jums atlėkant pratimus, kad jis jūsų nekenčia ir nori nukankinti ar, kad šiaip jam nėra ką veikti . Programa spyna, o treneris raktininkas, kuris duoda jums raktą tai spynai atrakinti.

SVARBU

Niekada nebijokite klausti trenerio jei kažko neprisimenate ar abejojate, kad teisingai darote, treneris ne ekstrasensas, juk vienu metu sportuoja ne vienas žmogus ir gal būt dirbama su naujoku, tokiu kaip kažkada buvote jus, natūralu, kad to metu jam reikia daugiau dėmesio.

Pirmos treniruotės yra jūsų galimybių analizė, nepulkite (ypač vyrai) bandyti iškelti ko daugiau, pamate kad kažkas už jus iškėlė 20kg daugiau, juk neaišku kiek laiko tas kitas sportuoja. Visada treniruojamės pagal savo fizines galimybes ir nesistengiam jų peržengti. Kūno dizaine svarbu KOKYBĖ, O NE KIEKYBĖ.

Pirmą savaitę pradėkite nuo 2 pakartojimų (kas tai yra, sužinosite atėja į sporto klubą), antrą jau bandykite atlikti po 3, jei jaučiate, kad kažkuris pratimas dar per sunkus tai palikite 2 priėjimus ir atitinkamai trečią savaitę jau galite bandyti po 4 pakartojimus. Pasiekus 4 pakartojimus daugiau didint nebereikia, sportuojat kol pakeisite programą. O pradedančiųjų programą keičiame kada? Teisingai, po mėnesio 😉

Labai svarbus dalykas. Sporto klubų daug, o gražus sporto klubas dar nereiškia,kad Jus busite tinkamai prižiūrimi. Svarbu koks yra treneris, jei atėjus į sporto klubą, ir prieš duodant Jums treniruočių programą treneris net nepaklausia ar turite sveikatos problemų, tuomet jau reikia susimąstyti ar tikrai esate ten kur Jum geriausia. Jei turite kokių sveikatos problemų tai patys pasakykite treneriui apie jas. Rinkdamiesi klubą, nesigundykite trenerių titulais, ne visada titulai nusako trenerio gerumą. Juk tos titulus jis galėjo iškovoti dėka savo trenerio, bet kai tu darai ką tau sako ir nesigilini kodėl yra viena, o kai darai ir supranti kodėl tada jau kita. Treneris su titulais yra vienas iš reklaminių triukų,kad prisivilioti klientų. Žinoma tikrai yra čempionų ir puikių trenerių, bet tikrai nedaug.
Taigi, padarėte trumpą įžangą sveikatinimo ir gražinimosi srityje, dabar galite save pagirti mintyse, rimtai pagirkite save, kad tai perskaitėte, po to pagirkite, kad atėjote į sporto klubą, kad atlikote pratimus, žinokite tai veikia, juk visiem patinka kai jos giria. Turėkite aiškų tikslą, geriausia jį užsirašyti į kokį sąsiuvinį ir kai jau artėsite prie tikslo užsirašykite kitą ir taip jus tobulėsite ne tik sportuodami bet ir gyvenime. SĖKMĖS Į TOBULUMĄ!

Treneris Valdemaras Šilobritas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *