Sporto papildai ir vitaminai

Intensyviai sportuodami mes išnaudojame ir išprakaituojame daug įvairių medžiagų, mineralų, vitaminų. Didžiąją dalį medžiagų gauname valgydami pilnavertį, subalansuotą maistą. Jei kokių nors medžiagų organizme pradeda stigti, po sporto jaučiamės pavargę labiau nei visada, ilgiau neatsistatome po fizinių krūvių ir panašiai, tuomet vaistinėse ir parduotuvėse pradedame ieškoti įvairių sintetinių sporto papildų ir vitaminų.

Visuomenėje apie papildus ir vitaminus sklando įvairūs mitai ir gandai. Vieni teigia, kad sintetiniai vitaminai kenkia žmogaus sveikatai, kiti kad tokių nevisai natūralių medžiagų žmogaus organizmas neįsisavina ir taip toliau. Žinoma 100% sintetinių vitaminų, kaip ir natūralių organizmas neįsisavina, įsisavina tik tam tikrą dalį, tačiau tai jau priklauso nuo tam tikrų organizmo procesų. Vitaminai kenkti gali tik tie, kurie yra neaiškios kilmės, abejotinos reputacijos gamintojų.

Mokslo seniai jau patvirtinta, kad sintetiniai papildai ir vitaminai, papildo žmogaus organizmą reikalingomis medžiagomis ir suteikia daugiau energijos aktyviai dirbant bei sportuojant. Žinoma, kaip ir viskam gyvenime, reikia turėti saiką. Per dideli papildų kiekiai gali turėti ir neigiamos reikšmės mūsų organizmui. Tad esant reikalui pirkite kokybiškus papildus bei vitaminus, skaitykite jų vartojimo aprašymus ir būsite energingesni ir žvalesni.

Sportas-Sveikata.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *